• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Μήνυμα εφημερίου Βρυσικών

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι εικόνες αυτές βρίσκονται εις τον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βρυσικών του τέως δήμου Μεταξάδων της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδας & Σουφλίου και συντηρήθηκαν πρόσφατα, υπό του συντηρητού Αλεξάνδρου Παπαϊωάννου. Προνοία του Αιδεσιμοτάτου Πρεσβυτέρου Αναστασίου Κουτιανούδη, εφημερίου της ενορίας Βρυσικών, χορηγία των ευσεβών Χριστιανών.

Με σεβασμό ο Ιερέας του χωριού

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014 20:25 Περισσότερα...
 

ψηφιδωτό Πλωτινόπολης

E-mail Εκτύπωση PDF

Εντυπωσιακό ψηφιδωτό στο Διδυμότειχο

Δεν είναι η Αμφίπολη το μόνο μέρος στην Ελλάδα που γίνονται ανασκαφές στην Ελλάδα, αφού όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, αρχαιολογικό πλούτο βρίσκεις στη χώρα μας.Για παράδειγμα, νέα ευρήματα υπάρχουν και στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου, όπου η ανασκαφή βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1996 και κάθε χρόνο δίνει νέα αρχαιολογικά ευρήματα.Μέχρι στιγμής έχουν ανασκαφεί τα 90 από τα 140 τ.μ. του τεράστιου ψηφιδωτού δαπέδου

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Νοέμβριος 2014 19:43 Περισσότερα...
 

Κοινωνική οικονομία

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης διοργανώνει το πρώτο Πολιτιστικό Καφενείο για την περίοδο 2014-15 την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 στις 19:30 στον πολυχώρο του μουσείου με θέμα: Κοινωνική Οικονομία: από τον κρατικό πατερναλισμό στη οικονομική ανεξαρτησία- Ιστορία, καλές πρακτικές, προοπτικές και προβληματισμοί γύρω από τον θεσμό της Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Οκτώβριος 2014 09:12 Περισσότερα...
 

Βρυσικιώτες στη Μέση Ανατολή (1941-1944)

E-mail Εκτύπωση PDF

Αμέσως μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τις γερμανικές δυνάμεις, την άνοιξη του 1941, ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ και η ελληνική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Εμμανουήλ Τσουδερό, κατέφυγαν αρχικά στην Κρήτη και από εκεί στην Αίγυπτο. Tους ακολούθησαν Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες, μαθητές στρατιωτικών σχολών και πολίτες, που διέφευγαν από την κατεχόμενη χώρα και αποτέλεσαν τον πυρήνα του ελληνικού στρατού, ο οποίος οργανώθηκε στην Αίγυπτο και ανέλαβε τη συνέχιση του ένοπλου αγώνα κατά των δυνάμεων του Άξονα, στο πλευρό των Συμμάχων.

Ο Ελληνικός Στρατός Μέσης Ανατολής συγκροτήθηκε στις 15 Ιουλίου 1941 και έλαβε μέρος με επιτυχία στις δύο κορυφαίες συμμαχικές επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Άξονα, στο Ελ Αλαμέιν στη Βόρεια Αφρική, το 1942, με την Ι Ταξιαρχία, και αργότερα, στο Ρίμινι της Ιταλίας, το 1944, με την 3η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία. Επίσης, συγκροτήθηκε και ο «Ιερός Λόχος», μονάδα ειδικών αποστολών αποτελούμενη μόνο απο αξιωματικούς, που διακρίθηκε σε επιχειρήσεις στην Τυνησία και στα νησιά του Αιγαίου.

Μετά την οριστική επικράτηση των Συμμάχων, η πρώτη ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό το Γεώργιο Παπανδρέου επέστρεψε θριαμβευτικά στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου 1944. Ακολούθησε ο επαναπατρισμός των τμημάτων του ελληνικού στρατού, με πρώτη την 3η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία, που κατέπλευσε από την Ιταλία στον Πειραιά το Νοέμβριο του 1944.

πηγή: http://stratistoria.wordpress.com/9-ww2/mesi-anatoli-1941-1944/

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Οκτώβριος 2014 23:04 Περισσότερα...
 

Εκδρομή στα Πομακοχώρια

E-mail Εκτύπωση PDF

Εκδρομή στα Πομακοχώρια με το Σωματείο Φίλων Ε.Μ.Θ. την Κυριακή 19 Οκτωβρίου.

Ελάτε να γνωρίσουμε τα Πομακοχώρια και να δούμε την Ροδόπη στα φθινοπωρινά της χρώματα.

Τα Πομακοχώρια βρίσκονται σε όλο τον ορεινό όγκο της οροσειράς της Ροδόπης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Βουλγαρία και κατοικούνται από την αντίστοιχη πληθυσμιακή ομάδα των Πομάκων. Ειδικά στην Ελλάδα, τα περισσότερα Πομακοχώρια βρίσκονται στον νομό της Ξάνθης. Η διαφορετική κουλτούρα, παράδοση, αρχιτεκτονική και θρησκεία συνθέτουν ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό, που αξίζει να το γνωρίσει κανείς.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2014 08:16 Περισσότερα...
 

Άριστα τα Βρυσικά

E-mail Εκτύπωση PDF

Τέλειοι οι Βρυσικιώτες και τα Βρυσικιωτόπουλα, που έζησαν αυτές τις μοναδικές στιγμές στον τόπο τους, στο μικρό - Μεγάλο Χωριό μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 10 Σεπτέμβριος 2014 14:23 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ΛΕΞΙΚΟ

λεξικό

στείλτε τις λέξεις σας εδώ
δέστε τις λέξεις σας εδώ

Φεστιβάλ 'ΖΩΝΤΑΝ'

ψηφίστε εδώ

Έχουμε 34 επισκέπτες συνδεδεμένους
''Ζβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον'' -Γιώργος Σεφέρης

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Με άλμπουμ φωτογραφιών.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 102818
Περιεχόμενο : 388
Σύνδεσμοι : 18
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1549004

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ

Ενημερωτικό δελτίο του ΕΜΘ


Λαός που την παράδοση χάνει και δεν θυμάται, στον λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται!

Κώδικας δεοντολογίας διαδικτύου

Εάν κάποια φωτογραφία ή κείμενο στη σελίδα αυτή σας ενοχλεί, ενημερώστε μας : vrisika@gmail.com

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

 

ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΡΥΣΙΚΩΝ

8-16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΣΤΑ ΒΡΥΣΙΚΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ (ΔΩΡΕΑΝ)

Ένα πρότυπο Ψυχαγωγικό – Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για την Νεολαία Βρυσικών θα οργανώσει και φέτος το Αριστοτέλειο Κολλέγιο.

Δήλωση συμμετοχής

ΕΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΩ


Newsflash

Το χώμα τάφος είναι. Έ συ τα βόδια σου σταμάτησε, σήκωσε το υνί σου. Στάχτη ανακατεύεις, σε τέτοιο χώμα μη σπέρνεις σπόρους σταριού, αλλά να χύνεις δάκρυα.

Ανθολογία Παλατινή

Ισιδώρου Αιγεάτου