Η εποχή του "Σάλιαρου"

Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010 09:11 διαχειριστής
Εκτύπωση



"Βόδι δεν είναι, κέρατα έχει, γραμματικός δεν είναι, γράμματα γράφει"





Ο λόγος για τα σαλιγκάρια, ο αριθμός των οποίων μειώνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια ως συνέπεια της ανθρωπογενούς δραστηριότητας





Τα σαλιγκάρια πλήττονται άμεσα από την άκαιρη περισυλλογή τους και έμμεσα από την εντατική χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες, που είναι ιδιαίτερα τοξικά.





Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν χιλιάδες είδη σαλιγκαριών, είναι όμως περίπου δέκα τα βρώσιμα είδη.





Τα συμπαθή μαλάκια θεωρούνται εκλεκτός μεζές στη χώρα μας, ιδίως στην Κρήτη. «Πέρα όμως από τη γεύση, η διατροφική αξία των σαλιγκαριών είναι πολύ μεγάλη» τονίζει ο κ. Νεοφύτου. «Η υψηλή βιωσιμότητα και τα χαμηλά ποσοστά καρκίνου στην Κρήτη συνδέονται άμεσα με την κατανάλωση των περίφημων κρητικών κοχλιών».







Όλο το κείμενο του άρθρου

Και μαζί με τον ωραίο πρωινό περίπατο της 31 Μαρτίου δεν έλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις.








Τα ωραία των Βρυσικών!!!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010 09:49