• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Παράκληση - πρόσκληση

E-mail Εκτύπωση PDF

γουρίδης  

Σµίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!

Κι ότι σ' απόµεινε ακόµη στη ζωή σου,

Μην τ' αρνηθείς! Θυσίασ’ το ως τη στερνή πνοή σου!!!  

Κωστής Παλαμάς

  

 

 Αγαπητοί φίλοι των Βρυσικών,

Επιτρέψτε μου να καταθέσω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς για την ιστοσελίδα που νομίζω ότι όλους και μας ξεκουράζει και μας ευχαριστεί η περιπλάνηση σ’ αυτήν . Προς τούτο όμως ίσως να μην αρκεί μόνο η προσπάθεια του Διαχειριστή ή του αγαπητού Θεόφιλου Γουδουσάκη .

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 30 Δεκέμβριος 2012 02:40 Περισσότερα...
 

Χριστουγεννιάτικα έθιμα Βρυσικών

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα Καρκαντζέλια του δωδεκαημέρου    (ή κατά το Ελληνικότερο οι Καλικάντζαροι)

Μια μικρή διηγηματική περιγραφή εθίμου του χωριού μας προσφορά στους μικρούς συγχωριανούς μας για να μαθαίνουν πως ζούσαν οι παππούδες τους τη δεκαετία του '50 αλλά και στους παλιούς για να θυμούνται.


Σε όλες τις Ελληνικές μικρές, αδύναμες και φτωχές κοινωνίες, με το πέρασμα των χρόνων, γεννήθηκαν έθιμα, παραδόσεις, δοξασίες και θρύλοι με σκοπό να εξασφαλίσουν την προστασία της κοινωνίας τους από τους Αγίους και μέσω αυτών του Άγιου Θεού.

Ο μεγάλος φόβος των ανθρώπων ήταν τα κακά πνεύματα και για να τα κρατήσουν μακριά από τα χωριά τους και από τα σπίτια τους, μαζί με την βοήθεια που επικαλούνταν και περίμεναν από τον Θεό, προέβαιναν  και σε διάφορες ενέργειες, ανάλογα με τα κακά πνεύματα που τους απειλούσαν κατά καιρούς για να τα εκφοβίσουν και να τα διώξουν.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012 21:14 Περισσότερα...
 

Για ένα ποτήρι νερό!

E-mail Εκτύπωση PDF

Γέφυρα

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013 18:46 Περισσότερα...
 

'Ανοίξαμε και σας περιμένουμε'

E-mail Εκτύπωση PDF

τα μηνύματά σας

Η ιστοσελίδα του χωριού μας, αφού έκανε έναν μεγάλο κύκλο λειτουργίας έκλεισε με επιτυχία τη πρώτη περίοδο της νηπιακής ζωής της και ύστερα από παύση μερικών μηνών ξαναξεκίνησε ανοίγοντας τη δεύτερη περίοδο λειτουργίας της, την παιδική. Θέλω να ευχαριστήσω, πρώτα-πρώτα τον δημιουργό και επί χρόνια υποστηρικτή της ιστοσελίδας αγαπητό και εξαίρετο φίλο Καραφύλλη και στη συνέχεια να ευχαριστήσω τους δυο λαμπρούς συγχωριανούς μας για τις μεγάλες ενέργειες που έκαναν για την επανεκκίνηση της, τον  δικηγόρο μας κ. Νέστορα Αποστολακίδη και τον κ. Χρήστο Γκροζούδη. Ο Θεός να τους έχει καλά.

Θεόφιλος ο Θράξ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2012 21:39 Περισσότερα...
 

Τα Βρυσικά είναι εδώ;

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα Βρυσικά είναι εδώ και θα παραμείνουν εδώ όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, γιατί θα είναι ο τόπος που θα τους θρέφει, με τα έφορα χώματά του τα ποτάμια του ....

Τα vrisika.gr θα είναι εδώ, όσο θα υπάρχουν 'Μπουνταλάδες' που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα, γιατί σίγουρα κάτι έχουν να κερδίσουν κι αυτοί, για την ψυχή τους; την υστεροφημία τους;  ποιος ξέρει τι.

Θα ευχαριστήσω

Τον Αποστολακίδη Νέστορα που φέτος πλήρωσε τις συνδρομές τις επισκευές και ασχολήθηκε προσωπικά για την αποκατάστασή της σελίδας.

Τον Θείο, Γουδουσάκη Θεόφιλο που έτσι κι αλλιώς είναι παρόν από το ξεκίνημα αυτού του ιστότοπου.

Και όποιον από καρδιάς ενδιαφέρθηκε για την τύχη της σελίδας  μας.

Καραφύλλης Γκροζούδης

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2012 19:32
 

καλό καλοκαίρι!

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα vrisika.gr φαίνεται ότι ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους ειδικά μετά την μη αναστρέψιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τη μηχανή αναζήτησης Google.

Θα ευχαριστήσω όλα τα μέλη καθώς επίσης τους φίλους που εμπιστεύτηκαν τις φωτογραφίες τους, τα κείμενά τους στη σελίδα μας και θα ζητήσω συγνώμη που δεν καταφέραμε την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Εύχομαι στο κοντινό μέλλον να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου, που θα συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο, ότι τα vrisika.gr ξεκίνησαν.

Να είμαστε όλοι καλά.

Φιλιά!

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ΛΕΞΙΚΟ

λεξικό

στείλτε τις λέξεις σας εδώ
δέστε τις λέξεις σας εδώ

Φεστιβάλ 'ΖΩΝΤΑΝ'

ψηφίστε εδώ

Έχουμε 55 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Με άλμπουμ φωτογραφιών.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 102818
Περιεχόμενο : 388
Σύνδεσμοι : 18
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1498259

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ

Ενημερωτικό δελτίο του ΕΜΘ


Λαός που την παράδοση χάνει και δεν θυμάται, στον λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται!

Κώδικας δεοντολογίας διαδικτύου

Εάν κάποια φωτογραφία ή κείμενο στη σελίδα αυτή σας ενοχλεί, ενημερώστε μας : vrisika@gmail.com

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

 

ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΡΥΣΙΚΩΝ

8-16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΣΤΑ ΒΡΥΣΙΚΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ (ΔΩΡΕΑΝ)

Ένα πρότυπο Ψυχαγωγικό – Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για την Νεολαία Βρυσικών θα οργανώσει και φέτος το Αριστοτέλειο Κολλέγιο.

Δήλωση συμμετοχής

ΕΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΩ


Newsflash

''Πιστεύω ότι η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να εντάσσεται στην κατηγορία ης εθνικής μας ασφάλειας. Οι δαπάνες για το περιβάλλον είναι εξίσου σημαντικές με τις αμυντικές δαπάνες..'' Ρόμπερτ Ρέντφορντ