• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Πρόγραμμα Βρυσικά Φυσικά 2014

E-mail Εκτύπωση PDF

3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΡΥΣΙΚΑ… - ΦΥΣΙΚΑ!!!»

ΤΕΛΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

10:30-12:30μ.μ

Προσέλευση στην πλατεία, εγγραφές  (γνωριμία – αναφορά στο πρόγραμμα  )

Φροντίζουμε και περιποιούμαστε τους χώρους των δράσεών μας

18.30-22.30μ.μ.

Περιδιαβαίνουμε το χωριό μας, γνωρίζουμε τις γειτονιές του. Παίζουμε αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς ( έπαθλα)  στα Βρυσικά .

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

10.00-13.15π.μ.

12:30μ.μ

Συνάντηση στον Σύλλογο απολαμβάνουμε Βρυσικιώτικες λιχουδιές.

 

Συνάντηση  γονέων, γιαγιάδων, παππούδων  με τους Εθελοντές για ενημέρωση του προγράμματος.

 

 

18:00-23:00μ.μ

Γνωρίζουμε τις θαυματουργές μέλισσες. Μαθαίνουμε για τα μελίσσια Ο δικός μας άνθρωπος ο κ. Παπαδόπουλος Γιώργος δεινός μελισσοκόμος θα μας διδάξει την τέχνη της συλλογής μελιού, θα τρυγήσουμε μελίσσια θα φάμε όσο μέλι επιθυμούμε…..

Παιχνίδια!! Κρυφτό…..κτλ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

10.00-13.15μ.μ.

α) Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΣ και ξενάγηση από το Γυμνασιάρχη  κ. Μαγγίρα Δήμο ( καταγωγή από Λάδη) και στη συνέχεια :

β) Επίσκεψη στους Μεταξάδες. Θα μας υποδεχθούν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου μαζί και  ο κ. Κισούδης Χρήστος θα μας ξεναγήσει στα μοναδικά πέτρινα σπίτια των Μεταξάδων.

Γνωριμία με ξακουστούς Πετράδες άλλων εποχών!!!

 

 

19.00-23.00μ.μ.

Πάμε περπατώντας στο Ασπρονέρι από τα παλιά μονοπάτια όπως τους παλιούς καλούς καιρούς. Υποδοχή στην πλατεία Ασπρονερίου από το Σύλλογο Κυριών του Ασπρονερίου και τους Νεολαίους  του χωριού. Ακολουθούμε το πρόγραμμα που μας έχει ετοιμάσει ο πάντα πρόθυμος κ. Δημήτρης Δεντσίδης.

 

Σήμερα έχουμε ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ. Επιστρέφουμε στο στέκι των παππούδων όπου με ειδικό αστρολόγο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα μελετήσουμε τον έναστρο ουρανό και θα απολαύσουμε  την εντυπωσιακότερη πανσέληνο του έτους. ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

10.00-13.15μ.μ.

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του ΖΟΝΤΑΝ ΤΕΠΕ θα δούμε τη Φυλακή, τον θρόνο, τα σκαλοπάτια με τη συνοδεία του φύλακα αρχαιοτήτων κ. Σταμάτη Παλάζη και βοηθό τον δικό μας δεινό δρομέα της περιοχής κ. Θανάση Κατσιακούδη.

Ξεκουραζόμαστε στο στέκι των παππούδων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πρότυπη ΦΑΡΜΑ με χοίρους  ( γουρούνια) και αγριόχοιρους του κ. Γιώργου Μελετούδη στο ΤΖΙΑΝΤΙ ΝΤΕΡΕ.

 

 

19.00-23:00μ.μ.

Απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό, χορευτικό, διασκεδαστικό πρόγραμμα Zumba με αρχηγούς τρεις εξαίρετους διασκεδαστές Γυμναστές και  Γυμνάστριες. Το πρόγραμμα είναι για μικρούς και μεγάλους μάλιστα θα έχουμε από χθες προσκαλέσει εντωμεταξύ νεολαίους και από το Ασπρονέρι και από τους Μεταξάδες για να το απολαύσουμε όλοι μαζί στην πλατεία χορεύοντας Zumbaaaaaa!!!

 

 

 

ΤΡΙΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY

10.00-13.15μ.μ.

Θα δοκιμάσουμε τις ικανότητες μας στην ιππασία. Θα γνωρίσουμε από κοντά και θα ιππεύσουμε ΑΛΟΓΑ και Γαϊδουράκια όπως τις εποχές εκείνες!!!

 

 

17:00-22:30μ.μ

 

Πάμε στο ποτάμι, ψαρεύουμε κοντά στους δεινούς ψαράδες του χωριού – κ. Ηλία Θεοδωράκη – κ. Μάκη Γκροζούδη και άλλους που θα μας κάνουν την έκπληξη .

Παίζουμε beach volley.

 

( Και για τους μεγαλύτερους, αν το επιθυμούν, όλοι μαζί διοργανώνουμε και River party!( με τη βοήθεια του κ. Σωτήρη Μάρκου) μέχρι αργά!!! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ με δική τους ευθύνη) .


 

ΤΕΤΑΡΤΗ   13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

08:30-14:00π.μ.

Επίσκεψη στο Σουφλί.

Παραλαβή από την πλατεία Βρυσικών με πούλμαν του Δήμου Σουφλίου.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο. Υποδοχή από τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολυλιό τον μακροβιότερο Δήμαρχο της Ελλάδος.                       Ξενάγηση στο Σουφλί, ξενάγηση στο Μουσείο Μετάξης.

Μεταβαίνουμε στο μοναστήρι της Κορνοφωλιάς ξενάγηση από τις μοναχές και προσκύνημα.

Συνεχίζουμε και πάμε  στο κέντρο άγριας φύσης στην Δαδιά.

Ξενάγηση στο δάσος Δαδιάς και ίσως δούμε τα ΟΡΝΕΑ.

Επιστροφή στο χωριό.

 

 

 

20:00-22:00μ.μ.

Θυμόμαστε με τη βοήθεια του δικού μας ανθρώπου κ. Δημήτριο Βραχιόλογλου την προβολή των εγκαινίων του Μουσείου Βρυσικών. Θα μας περιγράψει και θα μας τα θυμίσει από τα γραπτά κείμενα του Γιάννη Γουρίδη 1959-1965 τα αντέτια του χωριού.

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

09:30-16:00μ.μ

Αναχωρούμε για Ορεστιάδα θα βγούμε στον αέρα από τα ραδιοκύματα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ  και ετοιμαζόμαστε να δροσιστούμε στο χώρο αναψυχής και στις πισίνες του Cataract.

 

19:00-22:00μ.μ.

Aκούμε γκάϊντες.

Κάνουμε πρόβες με παραδοσιακούς χορούς . Η κα. Μαρία Πουρτσίδου και ο κ. Πασχάλης Κατσιακούδης γνωστοί για τις δεινές τους χορευτικές ικανότητες θα μας διδάξουν το κλώσιμο του ζωναράδικου.

Ξεκουραζόμαστε τρώγοντας ξεχωριστά παγωτά. Προσφορά του

κ. Θεόφιλου Γουδουσάκη.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΡΩΪ

Το χωριό μας γιορτάζει. Εκκλησιασμό όλοι.

.

 

19:00μμ.

Λαμπαδηδρομία. Γενικές πρόβες υπό την καθοδήγηση των πρωτοχορευτών για το πανηγύρι.  Απονομή πτυχίων.

Τέλος απολαμβάνουμε επιτόπου ψητά σουβλάκια με τα σχετκά….

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Όλοι στο πανηγύρι.

Οι Νεολαίοι ανοίγουν το χορό.

 

Μέρος του προγράμματος θα μαγνητοσκοπηθεί από το κανάλι ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ υπό την εποπτεία του κ. Λιγούδη Πασχαλή, ο οποίος θα το παρουσιάσει από το κανάλι ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.

 

Καλή Αντάμωση !!!

Οι εθελοντές:

  • Κατσιακούδη Μαρία
  • Κυρούδη Τριάδα
  • Ζαπρίδης Βασίλειος
  • Μπαρμπούδης Γεώργιος

Φέτος και παρούσα όπως κάθε χρόνο δήλωσε και η πολύπειρη συνάδερφος και αγαπητή μας ΞΑΝΘΗ ΜΑΜΑΣΙΔΟΥ και την ευχαριστούμε που θα είναι κοντά μας στο πρόγραμμα από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου.

 

Επίσης παρών δηλώνει και ο φωτογράφος του προγράμματος μας, Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής κ. Γκροζούδης Σταμάτης προσφάτως μνηστευθείς και μάλιστα έχει το ελεύθερο και από την εξαίρετη μνηστή του Ζαχαρούλα την οποία και προσκαλούμε να έρθει στις εκδηλώσεις όποτε μπορεί.

Σταμάτη να ζήσετε!! και σε περιμένουμε.

 

Θα μας λείψει φέτος ο επί δύο έτη αρχηγός του προγράμματος ο κ. Φίλης Γκροζούδης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Δηλώνει όμως την υποστήριξη και την συμμετοχή στο πρόγραμμα όποτε του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις.

 

Θερμές ευχαριστίες επίσης σε όσους με διάθεση και προθυμία μας συνέδραμαν ήδη για την επιτυχή οργάνωση και ολοκλήρωση του προγράμματος και είναι πολλοί!!!

Επιφυλασσόμεθα για το τέλος. Όλα κατ΄ ευχήν.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Αύγουστος 2014 08:03  
''Ζβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον'' -Γιώργος Σεφέρης

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ