• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Παράκληση - πρόσκληση

E-mail Εκτύπωση PDF

γουρίδης  

Σµίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!

Κι ότι σ' απόµεινε ακόµη στη ζωή σου,

Μην τ' αρνηθείς! Θυσίασ’ το ως τη στερνή πνοή σου!!!  

Κωστής Παλαμάς

  

 

 Αγαπητοί φίλοι των Βρυσικών,

Επιτρέψτε μου να καταθέσω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς για την ιστοσελίδα που νομίζω ότι όλους και μας ξεκουράζει και μας ευχαριστεί η περιπλάνηση σ’ αυτήν . Προς τούτο όμως ίσως να μην αρκεί μόνο η προσπάθεια του Διαχειριστή ή του αγαπητού Θεόφιλου Γουδουσάκη .

 

Για να κρατηθεί λοιπόν ζωντανή μία ιστοσελίδα όπως αυτή των Βρυσικών χρειάζεται όχι μόνο να την επισκέπτεται κανείς  – που είναι βέβαια πολύ σημαντικό – αλλά εξίσου σημαντικό είναι να την εμπλουτίζουμε και να την κρατάμε ζωντανή και ενδιαφέρουσα  για όλους τους επισκέπτες των Βρυσικών και πέραν αυτών  .

Προς τούτο θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε αποστέλνοντας είτε κείμενα σχετικά με τα Βρυσικά , είτε δράσεις , είτε φωτογραφίες , είτε σχόλια , είτε οτιδήποτε προσελκύει και ανεβάζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την ιστοσελίδα μας . Και επειδή οι άνθρωποι που κατά προτεραιότητα και κυρίως  διαχέουν τη γνώση είναι οι Δάσκαλοι και οι Εκπαιδευτικοί γενικώς , θέλω να υποβάλλω την παράκληση και την πρόσκληση κατά προτεραιότητα στους  απανταχού   Δασκάλους των Βρυσικών να επιστρατευθούν ώστε να στείλει ότι θεωρεί ο καθένας τους σημαντικό προς ενίσχυση της επικαιρότητας της ιστοσελίδας . Θα επιχειρήσω μάλιστα παρακάτω και προσωπικό προσκλητήριο στον καθένα όπως μου έρχονται στην μνήμη μου :

τα Κάλαντα

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ .

Γιάννη θυμάμαι στα νιάτα σου πρωτοστατούσες στα γλέντια της τότε νεολαίας – πότε με το ακορντεόν – πότε με οργανωμένα κάλαντα , πότε με χοροεσπερίδες και βέβαια πάντα με το ¨Ασβισταριώτικο¨ ταμπεραμέντο σου στους χορούς . Βέβαια τελευταία σε χάσαμε από το χωριό , να λοιπόν η ευκαιρία να σε θυμηθούμε ξανά . Περιμένουμε την ενεργή σου  συμμετοχή και καμιά επίσκεψη στα Βρυσικά μια και βρίσκονται κοντίτερα και από την Ιερισσό .  Xρωστάς στα Βρυσικά ….περιμένουμε την εξόφληση.

 ΜΠΙΜΠΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ένας εξαίρετος Βρυσικιώτης Δάσκαλος , άφησε θετικό αποτύπωμα του ήθους του και της σοφίας του από τη Θεσσαλονίκη όπου πρωτοεργάστηκε ως δάσκαλος μέχρι την Ορεστιάδα από όπου συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθυντής . ΚΩΣΤΑ να ξέρεις ότι σε θεωρούμε  Καρα – Καραμποναριώτ . Περιμένουμε τις θύμησες σου , τις εμπειρίες σου και τη Σοφία σου με αγάπη .

ΚΥΡΟΥΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Εξαίρετος  Διευθυντής όπως έμαθα τελευταία . Εξαφανισμένος από το χωριό χωρίς λόγο. Ίσως φαίνεται για να αποφύγει τα κεράσματα για τις επιτυχίες των παιδιών του ( Γάμοι , επιτυχίες στο Πανεπιστήμιο , κτλ ) Σάκη , χρωστάς γιατί αλλιώς θα προβώ σε αποκαλύψεις …..για τα γεγονότα στο υπόγειο της “ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ “ , ξέρεις εσύ……. . Περιμένω αναρτήσεις ,  αλλιώς χάθηκες !!!  Με ξεχωριστή αγάπη.

ΓΚΡΟΖΟΥΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Συνταξιούχος Μέγας Δάσκαλος , Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδος ,  Μέγας πληροφορικός , κολλητός  παιδικός  μου φίλος πάλε ποτέ , καθόλου συμμετοχικός ούτε υποστηρικτικός , μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στο χωριό έστω και μέσα από την ιστοσελίδα και αν δε θέλεις να φαίνεσαι μπορείς να χρησιμοποιείς και ψευδώνυμο κύριε Θανάση , αλλά να ξέρεις ότι η προσφορά στα κοινά των Βρυσικών είναι υποχρέωση σου……. .. ξέρω ότι μαζί μου δε θυμώνεις .

Αναμένουμε νέα σου ΑΠΤΑ και άσε τις υπεκφυγές και τις δικαιολογίες αλλιώς θα έχει βαρύ οικονομικό πρόστιμο…..!!

Στη συνέχεια τρεις εν ενεργεία ακόμα δάσκαλοι Βρυσικιώτες στη Θεσσαλονίκη και Διδυμότειχο όπου ξεχωρίζουν στα  εκπαιδευτικά  δρώμενα της πόλης τους . Πρώτος και καλύτερος  τα “ παλιά τα χρόνια ”  βέβαια  ο :

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φανατικός Βρυσικιώτης τα προηγούμενα χρόνια , με έντονη συμμετοχή σε τραπεζώματα , σε χαρτοπαίγνια , σε τσιμπούσια , σε χορούς και πανηγύρια με τον “αεί ποτέ” φίλο μας ΜΠΑΡΜΠΟΥΔΗ ΗΛΙΑ , σε εγκαίνια Μουσείων ,  σε χορούς και τόσα άλλα . Ομολογώ ότι μας λείπει . Βέβαια τα καθήκοντα του ως επιτρόπου στην Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να είναι  δικαιολογία . Αν χρειαστεί να ξέρει  μπορούμε να ζητήσουμε και την ευλογία του Δέσποτα για την ενεργοποίηση του . Δεν αποτελεί επίσης δικαιολογία ότι είναι παππούς με τέσσερα εγγόνια να αφήσεις λοιπόν φίλους ,  τα καμώματα ή τα θυμώματα και να ξαναμπείς στο χορό και να τον σύρεις όπως μόνο εσύ ξέρς .

ΛΟΥΚΙΠΟΥΔΗΣ ΑΔΑΜ

Εξαίρετος Διευθυντής σε Σχολείο ΣΥΚΕΩΝ Θεσσαλονίκης . Ομολογώ ότι είναι ο πιο συνεπής επισκέπτης και συμμέτοχος στο πανηγύρι του χωριού ,θαρρώ χωρίς απουσία αλλά και μπορεί και πρέπει Αδάμ να  σε δούμε και στην ιστοσελίδα και όχι μόνο , γιατί αλλιώς θα αναθέσω στον Ντόλα ( Τσολακίδη Απόστολο )να επιβάλλει βαριά τιμωρία . Αναμένουμε νέα σου .  Οι δυνατότητες σου πολλές .

ΚΥΡΟΥΔΗΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ

Διακεκριμένος Διευθυντής για όλη την Περιφέρεια Διδ/χου με πολλές καινοτομίες , δράσεις και προπάντων με  τεράστιες δυνατότητες θαρρώ !!

Νέστωρα καλά κάνεις και δίνεις πολλά στους μαθητές σου και στο Σχολείο σου  ή και στα  κοινά της Πόλης . Όμως κανείς δε θα μας παρεξηγήσει όπως και  όλους μας , άρα και σένα αν στα αγαπημένα μας Βρυσικά όλοι μας δώσουμε τα περισσότερα . Έξ’ άλλου ο πνευματικός σου Ταγός ( Θεόφιλος ) που ξεχωριστά σ’ αγαπά και το αναμένει και το καρτερεί και μάλιστα το ταχύτερο ,  όπως μου έλεγε πριν λίγο .

Αναμένουμε !!!!!  Εξ’ άλλου έχεις δώσει δείγματα γραφής αλτρουϊσμού και αθόρυβων δράσεων ….σε θέλουμε πιο κοντά μας !

ΓΚΡΟΖΟΥΔΗΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΣΟΥ

Δάσκαλος εξαιρετικός κάτω από την καθοδήγηση του προϊστάμενου του Γιώργου Τσολακίδη που υπηρετούν στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο . Στα λόγια Φίλη είσαι πρώτος . Όπως  ότι σ’ αρέσει η ιστοσελίδα , ότι σου έλειψε πολύ  , ότι πρέπει να την στηρίξουμε , αλλά δεν βλέπω συμμετοχή . Ομολογώ βέβαια ότι το καλοκαίρι στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα το “ Φάνταξες “ και όπως περιμένω να το Φαντάξεις  και  για την ιστοσελίδα .  Περιμένουμε επίσης .

Τέλος υπάρχει και η νέα γενιά Διδασκάλων που πρέπει να ενεργοποιηθούν όσο γίνεται περισσότερο  όπως :

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΑΚΟΥΔΗ .

Η οποία επίσης το καλοκαίρι βοήθησε και συμμετείχε εθελοντικά στο Κατασκηνωτικό Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Νεολαίας Βρυσικών κερδίζοντας τις καρδιές και των μικρών και των μεγάλων και την ευχαριστούμε ξεχωριστά !

Όμως Μαρία περιμένω  ένα ωραίο κείμενο και τα σχόλια σου για την καλοκαιρινή σου  εμπειρία  π.χ. κείμενο και φωτογραφίες καθώς κα τη  δέσμευση για τη νέα χρονιά , να το επαναλάβουμε . Θα αναμένουμε

ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ  ( ΚΩΣΤΟΥΔΗ ) ΤΡΙΑΔΑ

Κάπου -  κάπου κάτι έβλεπα άλλα λίγα ανάλογα με αυτά που μπορείς Αντούλα πιστεύω ότι στα πεθερικά πρέπει να υπάρχουν αρκετές παλιές  φωτογραφίες . Να θυμίσω επίσης  τη δέσμευση σου ότι του χρόνου το καλοκαίρι δήλωσες συμμετοχή στο πρόγραμμα. Αν ο πεθερός μαλώνει ας’ τον σε μένα ,θα το κανονίσω εγώ .

Σ’ αγαπώ .

Τέλος μία Δασκάλα  – Λαογράφος – Μουσικολόγος  και Δημοσιογράφος που δεν τη γνωρίσαμε αλλά ακούω τα καλύτερα αφού είναι ακριβώς στο αντικείμενο της , είναι η ΦΑΝΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ κόρη του Βασίλη .

Μαρία έστω και αν οι εμπειρίες των Βρυσικών είναι ελάχιστες νομίζω αξιοποιώντας τις μνήμες του μπαμπά σου αλλά και την αγάπη του για το χωριό μπορείς να σταθείς και εσύ αρωγός μας . Θα περιμένουμε την στήριξη σου .

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα νεότερα παιδιά που μου διαφεύγουν ή δεν τα γνωρίζω όπως η ΓΚΡΟΖΟΥΔΗ ΠΩΛΙΝΑ του Θανάση που δεν πρέπει να “Κρητικέψει” απόλυτα αλλά να αναπτύξει λίγη Θρακιώτικη αντίσταση από όλες και όλους περιμένουμε να συνδράμουν και να συμμετέχουν .

Σε δεύτερη φάση αργότερα σκοπεύουμε  θα ζητήσουμε τη βοήθεια και των Γαμβρών και των Νυφάδων  των Βρυσικιωτών . π.χ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ Έχε το νου σου και ετοιμάσου σε θέλουμε πιο κοντά μας  Δημήτρη . Εξάλλου θέλουμε να αξιοποιήσουμε το επιλεγόμενο  ερώτημα :

- Από πού είσαι ;

- Από το χωριό της γυναίκας μου .

-Άρα  Σταμάτα βάλε τα δυνατά σου . Τον θέλουμε συνδρομητή τον άνδρα σου  με την τεράστια εμπειρία του .

Σας ευχαριστώ όλους και αναμένουμε αποτελέσματα.

 Χρήστος Γκροζούδης

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 30 Δεκέμβριος 2012 02:40  
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ