• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Της Παναγίας 2011

E-mail Εκτύπωση PDF

«την Παναγιά πανγκίρ’ θα γίνει …»



Η παλιά καμένη εικόνα της Παναγίας, συντηρημένη πια.

 

 Το πανηγύρι για το χωριό μας ήταν, είναι και θα παραμείνει το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς. Ανήμερα της Παναγίας με τη λειτουργία, τη λιτανεία με το ‘σεργιάνι’ της Άγιας εικόνας στα σοκάκια του χωριού και της 16 Αυγούστου με το παραδοσιακό γλέντι των δημοτικών χορών.

Από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης αυτή της Παναγίας, στο τέλος του καλοκαιριού και οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της συνοδεύονται πάντα με την προσέλευση μεγάλου πλήθους πιστών. Έτσι έγινε και φέτος στα Βρυσικά, παρουσία πολιτικής εκκλησιαστικής και τοπικής ηγεσίας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο ‘μεσοχώρι’ με τους παραδοσιακούς χορούς.

Το κέφι που έδωσαν τα όργανα της ορχήστρας του Λιγούδι, δοκιμασμένο εδώ και χρόνια, ήταν το αναμενόμενο με τα ζωναράδικα να έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.

 

 Μελανό σημείο της όλης εκδήλωσης αποτέλεσε ίσως, η άρνηση των παιδιών μας να φορέσουν τις παραδοσιακές στολές των Γαλαζοβράκιδων στο άνοιγμα του χορού όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια.

Ένα γεγονός που βαρύνει αναλογικά όλους εμάς τους μεγάλους και θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά, για το μέλλον!!!

 
Λίγα βίντεο








Και κάποιες φωτογραφίες από Βρυσικιώτες που θέλησαν να δείξουν την παρουσία τους στο πανηγύρι του χωριού μας και μέσα από τη σελίδα μας.





Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 08:48  
''Ζβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον'' -Γιώργος Σεφέρης

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ