• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Το Δάσος!

E-mail Εκτύπωση PDFΣτα δάση είναι αφιερωμένη η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

 

(και συνεχίζει το άρθρο από την Ναυτεμπορική)

 Στη χώρα μας έχουν προγραμματιστεί δράσεις στις 13 περιφέρειες υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη των υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Φετινό σύνθημα είναι το «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για το περιβάλλον αναφέρεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση που θα ξεκινάει από τα πρώτα σχολικά χρόνια και κάνει ιδιαίτερη μνεία στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την προστασία της βιοποικιλότητας.

 

Εμείς μέρα που είναι σήμερα, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δούμε εικόνες από τον δικό μας γνώριμο αγαπημένο τόπο!

 

Και να πάρουμε μια ιδέα, πως γιορτάζουν την ημέρα σε άλλα μέρη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 10:31  
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ