• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Κυριακή των Μυροφόρων

E-mail Εκτύπωση PDF



Η Κυριακή των Μυροφόρων μάς υπενθυμίζει, ότι η αγάπη και η αφοσίωση των ολίγων ατόμων έλαμψε φωτεινά στο μέσο του απελπιστικού σκοταδιού. Μάς καλεί να εξασφαλίσουμε, ότι σ’ αυτόν τον κόσμο η αγάπη και η αφοσίωση δε θα εξαφανισθούν, ούτε θα πεθάνουν. Κρίνει την έλλειψη θάρρους, το φόβο μας, τον ατέλειωτο και δουλοπρεπή ορθολογισμό μας. 

πηγή

Η αγάπη και η πίστη των ολίγων φαίνεται ότι έλαμψε εφέτος και στο εκκλησάκι των Μυροφόρων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ίσως να πλησίασε την λάμψη των εγκαινίων του, πριν 38 χρόνια.

 

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνό παρουσία πλήθους πιστών, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο διορατικός Μητροπολίτης μας, στον πανηγυρικό του λόγο, συνεχάρη όλους τους συντελεστές, ευχήθηκε Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά σε  όλο τον κόσμο και δεν παρέλειψε να εκθειάσει το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον όπου βρίσκεται το ταπεινό μας ξωκλήσι.  (Για όλους εμάς τους Ερυθροποτάμιους απομεινάρι Παραδείσου).


Ως τοπική κοινωνία λοιπόν, άρχοντες λαός και κλήρος, όλοι μαζί μπορούμε να καλύψουμε κενά και παραλήψεις παλαιότερων ετών. Όλοι μαζί κάτω από το άγιο πνεύμα των Μυροφόρων ίσως μπορέσουμε κάποια στιγμή και εμείς να ακούσουμε το «ΧΑΙΡΕΤΕ» και ίσως είμαστε εμείς ‘οι μυροφόροι’ που θα αναγγείλουμε την ‘ΑΝΑΣΤΑΣΗ’.

 







περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 13:42  

«Να επιμένεις για τον τόπο,  στα  μικρά πράγματα, γιατί από αυτά απαρτίζονται τα μεγάλα.»

 

Σωτήρης Γεραλής

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ