• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Γκρουζούδης Πολυχρόνης

E-mail Εκτύπωση PDF

01231.jpg - 15.40 Kb

Πολυχρόνης Π. Γκρουζούδης

Γεννήθηκε στα Βρυσικά Διδυμοτείχου το έτος 1923.Υπήρξε ιστορικός και λαογράφος.Συγγραφικά έργα που έχει εκδόσει είναι τα παρακάτω:

1.        Δέκα Θρακιώτικα Παραμύθια, 1988

 2.        Λεύκωμα. Φωτογραφικό Αρχείο – Μουσείο Βρυσικών, 2000

3.        Λεύκωμα 2 Βρυσικών, 2001

4.        Μονογραφία της εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρυσικών, 2002
5. Η ερήμωση του χωριού Βρυσικών 
6.
Χαριά (Γάμος)  

 Ο κύριος Πολυχρόνης ήταν  ο πρωτεργάτης για την ίδρυση του λαογραφικού μας μουσείου και του πολιτιστικού μας συλλόγου. Δυστυχώς μετά την αποχώρησή του, ειδικά το μουσείο παραμελήθηκε εντελώς.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η 'Μονογραφία της εκκλησίας...' , η ολοκληρωμένη παρουσία του, είναι στους επόμενους στόχους μας. ....
Άλλη μια εργασία του κυρίου Πολυχρόνη που δεν έχει εκδοθεί ποτέ είναι ο Γάμος (Χαριά).
Η κυρία Αγάπη Γκρουζούδη την έθεσε στη διάθεση όλων των Βρυσικιωτών και φίλων που μελετούν την παράδοση! ( Θα χαρεί ιδιαίτερα φαντάζομαι, αν ακούσει την καλή σας κουβέντα πληρ. τηλ. 2553094349)

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Δεκέμβριος 2010 22:35  
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ