• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Σχέδια Επιτύμβιων

E-mail Εκτύπωση PDF


Βρυσικά επιτύμβια

Παλιές φωνές στα νεκροταφεία

ψίθυροι μαρμάρων σκουριασμένων

κώδικες κρυφοί και θρησκείες τελειωμένες

στο αίμα και στο χόρτο.

 

Ένας στοίχος από το βιβλίο ποίησης του Σωτήρη Γεραλή "Ψηλά το αίμα" όπου αναφέρεται στα νεκροταφεία μας.

 

Φίλοι .. (Βρυσικιώτες) στέλνω μερικά σχέδια (φωτοαντίγραφα της εποχής) του Νίκου Βουτσινά, Αρχιτέκτονα εν Ζακύνθω  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , από το αρχείο του Γιώργου Ντουνιά. Ο Νίκος έχει τα πρωτότυπα, σαφώς σε καλύτερη κατάσταση, δεν ξέρει πού ακριβώς, αλλά θα τα βρει. Μάλιστα από ότι μου είπε, είχε και έχει ακόμα στο μυαλό του, να κάνει μια εργασία πάνω σε αυτά τα επιτύμβια. Οπότε μέχρι νεωτέρας, στέλνω τα συνημμένα φωτοαντίγραφα του Γιώργου.

 

 

Σωτήρης 

 Εμείς οι 'Βρυσικιώτες', τι μπορούμε να πούμε άραγε;

Νίκος Βουτσινάς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Γιώργος Ντουνιάς:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σωτήρης Γεραλής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Μάρτιος 2010 20:17  
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ