• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Γάμος Παναγιώτη

E-mail Εκτύπωση PDF
Γάμος αλ(λ)ά Βρυσικιώτικα

Ένας όμορφος, σύγχρονος, αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακός γάμος τελέστηκε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη αυτή, που συγκεντρώνει τους περισσότερους και θερμότερους ίσως ετεροδημότες, μεγάλωσε, ανέθρεψε και κατάφερε να κρατήσει στους κόλπους της το παιδί μιας γνήσιας Βρυσικιώτικης οικογένειας του Γεωργίου και της Καλλιόπης Τσολακίδη.


 
panos.jpg - 23.37 Kb

 Ο γάμος ξεκίνησε παραδοσιακά από βραδύς με κεράσματα, φαγητό και φυσικά παραδοσιακή ορχήστρα, χορό και τραγούδι. Την επόμενη ημέρα ακολούθησε η παραδοσιακή πομπή προς την εκκλησία με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και το «συγκάθισμα»  των συγγενών του γαμπρού.

Το μυστήριο καθηλωτικό και επιβλητικό, με τη συμμετοχή των τεσσάρων ιερέων του ναού και ακόμη τεσσάρων καλεσμένων ιερέων, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Βούλγαρη στις 12 το μεσημέρι.

Ακολούθησε φαγητό και γλέντι σε κέντρο διασκεδάσεως της πόλης μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους του ζευγαριού και των γονιών τους.

Χαιρόμαστε γιατί αυτές οι στιγμές χαράς μας δίνουν την ευκαιρία να συναντιόμαστε ξανά όλοι οι φίλοι και συγχωριανοί και να αναβιώνουμε τα έθιμά μας. Χαιρόμαστε γιατί σε τέτοιες ώρες βλέπουμε πόσο γερά ακόμη κρατούν οι οικογενειακοί δεσμοί και οι παραδόσεις που ενώνουν τους ανθρώπους και αφήνουν μηνύματα αισιοδοξίας για το αύριο.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους νεόνυμφους Παναγιώτη και Στέλλα κάθε ευτυχία και στους γονείς τους θερμά συγχαρητήρια.

Τους αγαπάμε και θα χαιρόμαστε να μαθαίνουμε και άλλα ευχάριστα νέα τους!!

Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο πατήστε. δείγμα

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 23 Ιανουάριος 2009 15:06  
ταν μο πειράζουν τν πατρίδα μου κα θρησκεία μου, θ μιλήσω, θ νεργήσω κι᾿ ,τι θέλουν ς μο κάμουν.
- Μακρυγιάννης

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ