• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Εσπερινός του Αγίου Βλασίου

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητά μου τέκνα και εν Χριστώ αδελφοί μου Βρυσικιώτισες και Βρυσικιώτες. Θα ήθελα να σας ευχηθώ υγεία και δύναμη ψυχής στα δύσκολα αυτά οικονομικά χρόνια που περνάμε.

Θέλω να ξέρετε ότι η Εκκλησία του Χριστού θα είναι πάντα κοντά σας και οι πόρτες των ιερών ναών διάπλατα ανοικτές για να εισέλθετε στο σπίτι του Θεού, να προσευχηθείτε και να ζητήσετε τη δύναμη από τον φιλάνθρωπο Θεό μας.

Επίσης να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον άξιο Μητροπολίτη μας κ. κ. Δαμασκηνό που μας έκανε τη μεγάλη τιμή να κόψει την πίτα στο σύλλογο του χωριού μας και να μας ξανατιμήσει με την παρουσία του στις 10 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 6 μμ. για να τελέσει τον Εσπερινό του Αγίου Βλασίου. Γι’ αυτό λοιπόν θα ήθελα σαν ιερέας και λειτουργός του Υψίστου, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Να ξέρετε ότι οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουμε παραμείνει στο χωριό περιμένουμε με μεγάλη χαρά το Άγιο Πάσχα και τους καλοκαιρινούς μήνες όπου θα ξανασμίξουμε και όλοι μαζί θα εκκλησιαστούμε στον ιερό ναό του χωριού μας κοιμήσεως Θεοτόκου, που πραγματικά είναι ένα εκκλησιαστικό κόσμημα της περιοχής, αφού έχει κτιστεί από τους προγόνους μας το 1850 σε πιο δύσκολα χρόνια από τα σημερινά, τότε που η Θράκη μας ήταν στην κατοχή των Τούρκων. Γι’ αυτό πρέπει εμείς οι ελεύθεροι Έλληνες όχι απλώς να διατηρήσουμε τον Ιερό Ναό μας αλλά όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Εκκλησιαστική κληρονομιά, όπου θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά χριστιανών, δηλαδή στα παιδιά και τα εγγόνια μας, όπου και αυτά με τη σειρά τους πρέπει να κάνουν το ίδιο.

Καλή αντάμωση αδέλφια μου.

 

Μετά πατρικών ευχών ο ιερέας του χωριού.

 

Αναστάσιος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 13:48  
ταν μο πειράζουν τν πατρίδα μου κα θρησκεία μου, θ μιλήσω, θ νεργήσω κι᾿ ,τι θέλουν ς μο κάμουν.
- Μακρυγιάννης

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ