• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΡΥΣΙΚΩΝ

5-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΒΡΥΣΙΚΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ (ΔΩΡΕΑΝ)

Ένα πρότυπο Ψυχαγωγικό – κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για την νεολαία Βρυσικών θα οργανώσει φέτος για πρώτη φορά το Αριστοτέλειο Κολλέγιο.

Η όλη προσπάθεια και το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με την ευθύνη και τη στενή παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος δύο τουλάχιστον Γυμναστών – Παιδαγωγών στα πρότυπα οργανωμένων κατασκηνωτικών κέντρων της χώρας μας . Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία – και το ερέθισμα στους απανταχού Βρυσικιώτες να στείλουν ένα Δεκαήμερο τα παιδιά τους στα Βρυσικά, ώστε να αποκτήσουν βιώματα και μοναδικές εμπειρίες στο χωριό μας  , σωστά όμως οργανωμένα με παιδαγωγικούς βιωματικούς στόχους , ώστε τα παιδιά να ψυχαγωγούνται  και να συμμετέχουν σε  ποικίλες δράσεις με εμπειρίες σε παιχνίδια σε γεύσεις και να γνωριστούν να συνδεθούν σωστά μεταξύ τους , ώστε προοπτικά - γιατί όχι - να γίνει ΘΕΣΜΟΣ . Συνεχώς βελτιωμένος από όλους μας .

Έτσι τα παιδιά  θα αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες και οι παππούδες, οι γιαγιάδες και οι γονείς θα είναι ήσυχοι και σίγουροι ότι τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά και παιδαγωγικά και με ασφάλεια υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση υπεύθυνων εκπαιδευτικών .

Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλους τους εμπλεκόμενους έμμεσα ή άμεσα  μαζί μας και συμμέτοχους στην προσπάθεια .

Το Δεκαήμερο Κατασκηνωτικό – Βιωματικό αυτό πρόγραμμα ενδεικτικά περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ηλικιακές ομάδες από  (5-12) ετών και 12-15 ή 16 ετών , με διαμόρφωση προγράμματος ανάλογα με τις ηλικίες ώστε να ξεκινάει από τις 10 περίπου το πρωί μέχρι τις 2 – 3 το μεσημέρι , με ενδιάμεση ξεκούραση – ύπνο και ξανά συνάντηση το απόγευμα περίπου στις 7.30 μέχρι αργά ανάλογα με τη δράση . Αναλυτικό πρόγραμμα των 10 ημερών του προγράμματος θα δοθεί προσεχώς .

Ενδεικτικές δράσεις θα είναι :  εκδρομή στο Σαρλίκ , εκδρομή στο ποτάμι με ψάρεμα , επίσκεψη – ξενάγηση στο Διδυμότειχο και επίσκεψη στο Μουσείο Διδυμοτείχου ,στους Μεταξάδες στα πέτρινα σπίτια ,  ολοήμερη εκδρομή στα πέριξ του χωριού ποδηλατοδρομίες , ολοήμερη εμπειρία βοσκώντας ένα κοπάδι προβάτων με άρμεγμα , κτλ Ομαδικό εκκλησιασμό την Κυριακή  – επίσκεψη του  Δέσποτα  και του Δημάρχου  καθώς και μία μέρα μόνοι μας με τα ΜΜΕ  : ΔΕΛΤΑ ΤV – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΤV –  ΡΑΔΙΟ κτλ

Αφηγήσεις και μασάλια από γιαγιάδες ή παππούδες του χωριού ,νυχτερινή  πεζοπορία μέχρι  στο Ασπρονέρι – παραδοσιακά παιχνίδια κάθε μέρα π.χ. κουτσό –τσιλίκι , κούκουτζι , τσικιρντάκ , κρυφτό φυσικά ενώ κάθε μέρα μία από τις γιαγιάδες των συμμετέχοντων  θα ετοιμάζουν μία παραδοσιακή λιχουδιά  π.χ.  πίττες , λαγγίτες  , γκιζλεμέδες,  μικίκια κτλ

Το πρόγραμμα βέβαια θα κλείσει με τη χορευτική παράσταση που θα ετοιμαστεί κατά το 10ήμερο με τελικό στόχο το πανηγύρι .

Βέβαια με την πάροδο του χρόνου πιθανότατα το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται και με άλλες  Παιδαγωγικές – Παραδοσιακές εμπειρίες .

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε έγκυρα τη δήλωση της συμμετοχής των νεολαίων μας για την καλύτερη δυνατόν οργάνωση του Δεκαήμερου .

Γκροζούδης Χρήστος

Δήλωση συμμετοχής

Υ.Γ.

1. Παράκληση: να ενεργοποιηθεί ο Σύλλογος Νεολαίας Βρυσικών έστω και αν βρίσκεται σε “ λανθάνουσα “ κατάσταση προς ενημέρωση των μελών του.

2. Να ενημερωθούν και οι μαθητές εκ “Βρυσικών ορμώμενοι” που τυχόν δεν επισκέπτονται ή δεν γνωρίζουν την ιστοσελίδα : www.vrisika.gr .

3. Η έγκυρη εγγραφή σημαίνει σωστός προγραμματισμός και επίσης για όσους δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή θα εκτυπωθούν μπλουζάκια με το όνομα κάθε μαθητή .

4. Περιμένω και από ΠΣΑΒ την δική του πιθανή Εμπλοκή – Συμμετοχή ή Δράση . .

Κε Πρόεδρε ……..

Αξιότιμε Ηγούμενε …………

Αναμένονται προτάσεις !!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Μάιος 2012 19:50  

«Να επιμένεις για τον τόπο,  στα  μικρά πράγματα, γιατί από αυτά απαρτίζονται τα μεγάλα.»

 

Σωτήρης Γεραλής

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ