• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

jarotuser

E-mail Εκτύπωση PDF

 


Θα πρέπει να ήταν το 1991 με 1992, όταν ο Βλάσης ο μαραγκός μας, μου πρότεινε να γνωρίσω ένα νεοφερμένο στα Βρυσικά, το γαμπρό του Ηλία Κωστούδη, ξυλογλύπτη στην ειδικότητα. Ένα σεμνό και εξαίρετο άνθρωπο μα και άριστο ‘Μάστορα’.

Έμεινα εκστασιασμένος, όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά το πρόχειρο εργαστήριό του στο σπίτι του Ηλία. Ο Γιάρο είδη άρχισε να πραγματεύεται θέματα από το περιβάλλον του χωριού και να πειραματίζεται με ντόπια υλικά.

Είχα την καλή τύχη να βλέπω ένα εμπνευσμένο καλλιτέχνη σε στιγμές δημιουργίας. Την πολυτέλεια να ζω την εκπλήρωση των έργων του ως την τελευταία τους λεπτομέρεια. Είχα την τύχη να έχω ένα πολύ καλό δάσκαλο και συνάμα  ένα ακόμα καλό φίλο στο χωριό σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου! Έρχονται στιγμές που νοσταλγώ τις ημέρες εκείνες της ήρεμης δημιουργικότητας.


 


 

 

Ο Γιάροσλαβ με τη σύζυγό του Λίτσα και τα τρία τους παιδιά μετακόμισαν, σε μεγαλύτερη πόλη για ένα καλύτερο μέλλον και από το 92 περίπου καλλιτεχνεί για τους φιλότεχνους της Καβάλας.

Εύχομαι να είναι όλοι τους καλά και να έρθει κάποτε το πλήρωμα του χρόνου που θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του και σε Πνευματικό χώρο στα Βρυσικά.

jarotuser

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2012 16:14  
ταν μο πειράζουν τν πατρίδα μου κα θρησκεία μου, θ μιλήσω, θ νεργήσω κι᾿ ,τι θέλουν ς μο κάμουν.
- Μακρυγιάννης

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ