• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

η Αρχοντιά

E-mail Εκτύπωση PDF

Την παρουσία των δημοτικών αρχών στο πανηγύρι μας αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο εφέτος και οι ετεροδημότες μας. Στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ εκείνο, κατέθεσαν και αυτοί τη διαπίστωσή τους και την άσχημη εικόνα που αποκόμισαν από τα άτακτα πεταμένα σκουπίδια γύρω από το χωριό.

 

Άμεσα ανταποκρίθηκαν ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, όταν έλαβαν τη διαβεβαίωση μάλιστα, ότι ο καθαρισμός θα γίνει και με τη βοήθεια εθελοντών μας.

Σε δύο μέρες μηχανήματα του δήμου ήταν εκεί και με την παρουσία αρκετών χωριανών μας άρχισε ο καθαρισμός σε κρανιά και γιφρούδι καθώς επίσης στα μνήματα και σε άλλα κεντρικά σημεία.


Η  μισή αρχοντιά μιας κοινωνίας ενός χωριού φαίνεται από την καθαριότητά του (έτσι μαθαίναμε παλιά στο σχολείο) και αυτή βέβαια δεν  εξαρτάται μόνο από τις διαθέσεις του κάθε δημάρχου αλλά και από την ικανότητα της κάθε τοπικής κοινωνίας να διεκδικεί συλλογικά και να εργάζεται ομαδικά.


Αξίες που είχαν λησμονηθεί εδώ και χρόνια, άρχισαν να ξαναβρίσκουν το νόημά τους όλο και περισσότερο στις μέρες μας, και με τον καλύτερο τρόπο άρχισαν να βρίσκουν εφαρμογή και στον τόπο μας.


Να ευχηθούμε στο μέλλον τέτοιες προσπάθειες να περισσέψουν και να έχουν όλο και περισσότερους υποστηρικτές.























Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2011 07:39  
''στα βιβλία που διάβαζα μικρός, δεν έβρισκα το παραμικρό απ’ την προσφορά της Θράκης στον κοινό αγώνα των Πανελλήνων για την κατάκτηση της Λευτεριάς και του πολιτισμού.'' -Ιωάννης Γουρίδης

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ