• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

"Τέως"

E-mail Εκτύπωση PDF

Φτωχότερα τα Βρυσικά από Γιώργο Κυρούδη ή “Τέως”

 

Παίρνοντας τον άχαρο ρόλο που άτυπα καθιέρωσε στην ιστοσελίδα των Βρυσικών ο φίλτατος Θεόφιλος , θέλω έστω και με λιγότερη από αυτόν γλαφυρότητα να γράψω λίγες λέξεις για τον Αγαπητό σ’ όλους μας θείο Γιώργη ή τον Πρόεδρο ή τον “Τέως” ή όπως ο καθένας τον αποκαλούσε .

 

 Ειλικρινά με όσους φίλους  και χωριανούς  αν επικοινώνησα όλοι ανεξαιρέτως είχαν να πουν μια καλή κουβέντα, ένα γλυκό λόγο με αυθορμητισμό και ειλικρίνεια . Εκφράζοντας  τη θλίψη τους για το φευγιό του  “Τέως” . Όλοι θα συμφωνήσουμε μάλιστα ότι δεν ήταν αγαπητός μόνο στα Βρυσικά αλλά και σε όλη την περιφέρεια Διδυμοτείχου απόδειξη το πλήθος των ξένων επισκεπτών για το “ίστατο χαίρε” .

 Η μοίρα ήταν αρκετά σκληρή μαζί του , κυρίως με το γνωστό ατύχημα που χάσαμε τον - συμμαθητή μου τότε  Βαγγέλη , ενώ η αγαπητή σε όλους μας θεία Τριάδα ακολουθώντας  το δικό της Γολγοθά άφησε νωρίτερα τον θείο  Γιώργο επιτείνοντας τη μοναχικότητα του  όμως θαρρώ αγαπητέ Ηλία και Βαγγέλη και οι Τρεις τους  θα σμίξουν ξανά στην χωρία σίγουρα των Δικαίων .

  Συνεχίζοντας την αναπόληση μου όμως για τον “Τέως”  που αν και ήταν γιος του Τσιορμπατζή του χωριού ( Τσιορμπατζή Βαγγέλη ) , εν τούτοις ήταν παροιμιώδεις η σεμνότητα του , η διακριτικότητα του και προπαντός η ηπιότητα του ενώ όλοι θα συμφωνήσουμε και για την Αρχοντιά του . Θυμάμαι με συγκίνηση τον αδερφό μου τον Πολυχρόνη και φίλο του “Τέως” που μαζί δίνανε τις μάχες για την προεδρία των Βρυσικών τότε , που ενώ ήταν σκληρός ίσως στο λόγο του  αλλά  δίκαιος  όμως κριτής όλων των χαρακτήρων του χωριού , για τον “Τέως” , πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια , παροτρύνοντας τον συνεχώς για μια πιο δυναμική παρουσία , όμως ο θείος Γιώργος ήταν από τη φύση του γαλήνιος , ευγενικός , ενωτικός .

  Ακριβώς αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του έδωσε και στους δύο γιούς του , τον Ηλία και τον νεότερο Βαγγέλη , παιδιά σεμνά , διακριτικά και αγαπητά από όλους τους Βρυσικιώτες και όχι μόνο . Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και μαζί τους θα τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη και εκτίμηση.

 Ο “Τέως” θα λείψει σ’ όλους μας . Θα μας λείψει ίσως ο Άρχοντας του χωριού .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Αιωνία του εις μνήμην .

Χρήστος

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 13:59  
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ