• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Π.Σ.Α. Βρυσικιωτών

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΝΔΡΩΝ  ΒΡΥΣΙΚΙΩΤΩΝ

ΕΔΡΑ: ΒΡΥΣΙΚΑ

 

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ  7-12-10

 

                                        Ανακοίνωση  Νο  3   Μέσω Ιστοσελίδας Βρυσικών.

 

ΘΕΜΑ: Εγγραφή μελών  συλλόγου ΠΣΑΒ  και τριήμερες κυνηγητικές εκδηλώσεις.

 


Το Ιστορικό της σύναξης.

 

Παρασκευή  3-12-2010

Προχωρημένο απόγευμα και πριν η νύχτα απλώσει τα σκοτεινά πέπλα της και σκεπάσει τη μουντή χειμωνιάτικη μελαγχολική ατμόσφαιρα του χωριού, νωρίς- νωρίς το βραδάκι άρχισαν να καταφθάνουν στο καφενείο της Ασημούλας {ΓΙΑΝΝΑΚΑ} οι πρώτοι συγχωριανοί μας για την προγραμματισθείσα προσυγκέντρωση. Στην υποδοχή το προσωρινό συμβούλιο του ΠΣΑΒ καλωσόριζε τα υποψήφια μέλη, ακέφαλο {έλειπε ο πρόεδρος μας κ. Αποστολακίδης  που δεν κατάφερε να έλθει από την Αθήνα λόγω εκτάκτων προσωπικών του υποχρεώσεων}


 


Ακολούθησε λουκούλλειο δείπνο με λουκανοφαγία μέχρι σκασμού και κρασοκατάνυξη μέχρι πνιγμού. Μεταξύ ενός γεμάτου ποτηριού με υπέροχο ντόπιο κρασί και ενός υπερφορτωμένου πιρουνιού με λουκάνικο και λάχανου αρμνιά  ανταλλάσσαμε  ιδέες και  προτάσεις μέχρι που το πολύ κρασί και το προχωρημένο της ώρας άρχισε να βαραίνει τα κεφάλια και τα μάτια μας. Έτσι έκλεισε η πρώτη βραδιά μας.


Σάββατο 4-12-2010

Χαράματα συγκεντρωθήκαμε  στην   “ τούρκσα στράτα “ και αναχωρήσαμε με κομβόι αυτοκινήτων υπέρφορτων με τριάντα κιλά λουκάνικα , πενήντα κιλά κρασί και τσίπουρο με τα σκυλιά μας και τα όπλα μας , για την τοποθεσία “ΣΟΥΟΥΤΖΙΑ” και από κει απλωθήκαμε στον “μερά”

“νταλιάκα του ξέηρμα” για λαγοκυνήγι και μερικοί από εμάς για μπεκάτσες.
Το μεσημέρι, οι φλόγες  της μεγάλης “ μπουμπούνας “ που είχε ανάψει ο Καραφύλλης  με τον Νάσο, έγλειφαν τον ασυννέφιαστο γαλανό ουρανό. Σε λίγη ώρα, κρανίσιες σουρβίνες φορτωμένες  στα σουβλιά τους  με λουκάνικα  καρφώθηκαν  στο έδαφος , γύρω από την καρβουνιά . Ευωδιά και τσίκνα γέμισαν την ατμόσφαιρα και γαργαλούσαν ευχάριστα τα ρουθούνια μας. Τριάντα και πλέον συγχωριανοί μας, κυνηγοί και όχι μόνο, αδελφωμένοι απολαύσαμε το υπέροχο “μπαϊργιάσιου” γεύμα μας.
Το απόγευμα της ίδια μέρας ξανασυναχτήκαμε στο καφενείο του Παύλου και μετά από μικρή εισήγηση του θείου Λάκη ξεκίνησε η προεγγραφή των μελών του συλλόγου μας. Εξαιρετικές

παρεμβάσεις έγιναν και από αρκετά άλλα μέλη με πιο εντυπωσιακές του Τσολακίδη  Αθανασίου “Νάσου” και του τρομερού Καραθανασίου Νίκου. Η συμμετοχή των χωριανών μας καθολική και συγκινητική. Σε δεκαπέντε λεπτά γράψαμε τριανταπέντε {35}μέλη και αν δεν γέμιζαν οι μοναδικές δύο κόλλες ακόμα θα γράφαμε, συμφωνήσαμε η εγγραφή να συνεχιστεί μέσω του γραμματέα του συλλόγου και εμείς να προχωρήσουμε στις επόμενες διαδικασίες με τα εγγραφέντα άτομα.

Αυτό το βράδυ κανείς δεν μίλησε για φαγητό γιατί είχαμε σκάσει από προηγούμενα.


Τελευταία μέρα, 5-12-2010   Κυριακή.
Χαράματα, στο καφενείο του Γιάννη Κυρούδη, πήραμε τον πρωινό  μερακλίδικο καφέ μας που μόνο ο Μπαντιάνης  ξέρει να φτιάχνει και ξεκινήσαμε την τελευταία μας κυνηγητική εξόρμηση που και αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.  {Δήθεν}.
Το μεσημέρι ακολούθησε ίδιο και καλλίτερο γεύμα με αυτή τη φορά επισκέπτες κυνηγούς γουρουνάδες από τα γύρω χωριά που μυρίστηκαν τα ψητά και έτρεξαν ... να μας συγχαρούν για το σύλλογο μας, με το αζημίωτο.

Το απόγευμα ο γηραιότερος σεβαστός “πάππου Μιχάλς” κήρυξε τη λήξη των εργασιών της πρώτης συνάντησής μας και σιγά- σιγά, συγκινημένοι και πολύ ευχαριστημένοι αναχωρήσαμε με την ευχή γρήγορα να ξανασυναντηθούμε.   

                                                    ΚΑΛΕΣ   ΓΙΟΡΤΕΣ   ΑΔΕΛΦΙΑ. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Δεκέμβριος 2010 08:29  
ταν μο πειράζουν τν πατρίδα μου κα θρησκεία μου, θ μιλήσω, θ νεργήσω κι᾿ ,τι θέλουν ς μο κάμουν.
- Μακρυγιάννης

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ