• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Καταφύγιο Ζωντάνι

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

 

Προς τους απανταχού Βρυσικιώτες

 

 

Σας ενημερώνουμε για την ίδρυση πολιτιστικού-εξωραϊστικού συλλόγου ανδρών εκ Βρυσικών και σας παρακαλούμε να ετοιμαστείτε για την εγγραφή σας ως μέλη σ΄ αυτόν.

                    -------------------------                        -------------------------------

Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ  ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

{Κάπως έτσι θα γίνονταν η ανακοίνωση αν ζούσαμε στην δεκαετία του 50.}

 

" Άκξιτιιι...  άκξιτι  νταήδις του χουριού.

Ο Καραφύλς, ο Λίας, ο Νέστουρας, ο Νέστουρας τ΄ Δήμου κι ου νταή Λάκης, προυχτές του βράδυ μαζώθκαν ούλνοι μαζί κι λουγάριασαν να φκιάσν έναν σύλλουου. Πουλιτιστικό τουν είπαν; εξουραϊστικό τουν είπαν; θα σας γιαλάσου, δεν άπκασα καλά.

Μείπαν όμως να έρου στου μισοχώρι κι να του φουνάξου γιρά, νακουστεί απ΄ του χουριό μας ως τσαλουνίκη κι ως τνιανθήνα.Να τακούσν ούλνοι οι νταήδις κι ούλα τα παλκαρούδια.

Άκξιτι  άκξιτι ...."

        

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

 

21 Αυγούστου, φέτος. Μετά το απογευματινό κυνήγι τριγονιών βρεθήκαμε έξι φίλοι συγχωριανοί και κυνηγοί στο πανέμορφο και παραδοσιακά ανακαινισμένο σπίτι του Χρήστου Γκροζούδη,

Οι, Καραφύλλης @ Καραφύλλης, Νέστωρας @ Νέστωρας, Ηλίας και ο Θείος Λάκης και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, {εννοώ μερικά από τα τέκνα των προαναφερομένων}. Ήταν μια σκέψη του Καραφύλλη που άρπαξε ο θείος Λάκης και έκανε την εισήγηση για τη δημιουργία ενός συλλόγου ανδρών Βρυσικιωτών. Εκεί λοιπόν, μεταξύ λουκάνικων και τσίπουρο που έφερε ο Ηλίας από τον πεθερό του {έχει λαμβάνειν ακόμα υπόλοιπα προίκας} αποφασίσαμε την ίδρυση του εν λόγω συλλόγου. Τους σκοπούς και άλλες λεπτομέρειες αυτού θα σας ανακοινώσουμε εν καιρώ.Σήμερα θα σας πούμε μόνο λίγες γενικότητες για τον πρωταρχικό σκοπό του υπό ίδρυση συλλόγου μας.

Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να μας παραχωρηθεί η κορυφή του Ζωντάν τεπέ {Σαρλίκι} από την κοινότητα μας ή τον Δήμο ή το δημόσιο, ανάλογα που ανήκει, για να κτίσουμε καταφύγιο κυνηγετικό, πολιτιστικό ή θρησκευτικό. Για όποιο βρούμε βατότητα για το εγχείρημά μας.

Περισσότερα σε άλλη ανάρτηση.             

                                                                                                  

 

 

 

                                                                                                 ΟΜΑΣ

 

 

 Πάρκο Ζωντάν

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 18:06  
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ