• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Η εποχή του "Σάλιαρου"

E-mail Εκτύπωση PDF



"Βόδι δεν είναι, κέρατα έχει, γραμματικός δεν είναι, γράμματα γράφει"





Ο λόγος για τα σαλιγκάρια, ο αριθμός των οποίων μειώνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια ως συνέπεια της ανθρωπογενούς δραστηριότητας





Τα σαλιγκάρια πλήττονται άμεσα από την άκαιρη περισυλλογή τους και έμμεσα από την εντατική χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες, που είναι ιδιαίτερα τοξικά.





Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν χιλιάδες είδη σαλιγκαριών, είναι όμως περίπου δέκα τα βρώσιμα είδη.





Τα συμπαθή μαλάκια θεωρούνται εκλεκτός μεζές στη χώρα μας, ιδίως στην Κρήτη. «Πέρα όμως από τη γεύση, η διατροφική αξία των σαλιγκαριών είναι πολύ μεγάλη» τονίζει ο κ. Νεοφύτου. «Η υψηλή βιωσιμότητα και τα χαμηλά ποσοστά καρκίνου στην Κρήτη συνδέονται άμεσα με την κατανάλωση των περίφημων κρητικών κοχλιών».







Όλο το κείμενο του άρθρου

Και μαζί με τον ωραίο πρωινό περίπατο της 31 Μαρτίου δεν έλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις.








Τα ωραία των Βρυσικών!!!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010 09:49  
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ