• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Κούρος 2009

E-mail Εκτύπωση PDF

Στον Πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας ΔΗΜ. ΧΡ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΚΟΥΡΟΣ 2009

 

O κ. Δημήτρης Τσουκαλάς βραβεύεται με το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς γιατί χάρις στα έργα του η Κοινότητα Ανάβρας, αριθμεί σήμερα 650 μόνιμους κατοίκους (από 450 που είχε το 1990) που ασχολούνται με την κτηνοτροφία μικρών και μεγάλων ζώων ελεύθερης βοσκής (βιολογική κτηνοτροφία). Έχει 0% ανεργία και πολλά νέα νοικοκυριά ενώ υπάρχουν 80 σύγχρονες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατανεμημένες σε 3 κτηνοτροφικά πάρκα. Ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι 45 ετών, ενώ υπάρχει αξιοθαύμαστη κοινωνική συνοχή και 0% εγκληματικότητα

 

Ακόμη στο χωριό λειτουργεί 3θέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο (με κατοικία δασκάλου) με 25-30 μαθητές και ολοήμερο νηπιαγωγείο με 5-10 νήπια. Και τα δύο λειτουργούν σε νεόδμητα κτήρια. Ακόμη διαθέτει αγροτικό ιατρείο με κατοικία γιατρού, ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Το Κοιν. Συμβούλιο έχει αξιοποιήσει κάθε πηγή χρηματοδότησης ώστε σήμερα η Κοινότητα Ανάβρας να διαθέτει Αιολικό Πάρκο, Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο «ΓΟΥΡΑ» (200 στρ.), Λαογραφικό Μουσείο Κτηνοτροφικής Ζωής, διώροφο κοινοτικό χώρο στάθμευσης δωρεάν για τους κατοίκους, κλειστό γυμναστήριο επίσης δωρεάν για τους κατοίκους, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, πλατείες και πλατώματα με βρύσες που καθιστούν το χωριό πόλο έλξης επισκεπτών.

 

Στα έργα σε εξέλιξη συμπεριλαμβάνονται μικρό υδροηλεκτρικό, δίκτυο αποχέτευσης με βιολογικό καθαρισμό και τηλεθέρμανση (δωρεάν παροχή στους δημότες θέρμανσης και ζεστού νερού με καύσιμη ύλη τις κοπριές των ζώων και υπολείμματα υλοτόμησης).

 

Μετά από όλα αυτά η Ανάβρα έχει εξελιχθεί σε ένα σχεδόν ιδανικό τόπο να κατοικείς, με αξιοζήλευτη ποιότητα ζωής, δεμένο κοινωνικό ιστό, υψηλό εισόδημα, και όλα αυτά μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

 

Για όλους τους  _ _ _αρχαίους  του τόπου: http://www.anavra-goura.gr/Park/elPark.php  (στα τρυφερά τους) που λέει κι ο Χάρη Κλιν.

 

Λύκος έρχεται!

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2009 19:12  
Ως τοπική κοινωνία, άρχοντες, λαός και κλήρος, έχουμε μερίδιο συνυπευθυνότητας και γι’ αυτά που γίναν, αλλά και γι' αυτά που χάθηκαν. Σ' αυτό τον τόπο που ζούμε η ιστορικογεωπολιτική άγνοια, μάλλον δε συγχωρείται. Αν αναλογιστούμε, ότι η ζωή, όπως και η φύση, δε χαρίζονται στους αδρανούντες, είναι βέβαιο, πως τα όποια κενά αφήνουμε εμείς, είναι έτοιμοι κάποιοι άλλοι να τα υποσχεθούν... Η Θράκη στο χρόνο

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ